Sunday, September 6, 2009

Første jaktprøve

Nå har jeg vært på min første jaktprøve. Før lurte både jeg og matmor på hva dette med jaktprøve egentlig er for noe. Men nå har vi altså Been there - done that. Hmmm ... ikke at vi ikke skal gjøre det igjen, altså. For det skal vi.

Vi kjørte til Børselv fredag (4/9) ettermiddag. Det er ca. 220 km dit fra Alta og det tok oss 3 timer å kjøre dit. Etter en stund kom også Varg og Jorunn Hasselberg (fra Bjørnevatn) dit. Til min store overraskelse var Varg heller lite interessert i meg. Går det an? Og så han som er så stor og flott.
Vi gikk en liten tur, spiste kveldsmat og la oss tidlig for å være uthvilt til neste dag.

Lørdag var det tidlig opp og klar til opprop på Grendelagshuset kl. 8. Der fant vi ut hvilket parti (gruppe med 12 hunder og førere), vi skulle være på - og hvilken dommer vi skulle ha med oss - Jostein Jensen. Da var det bare å følge med og sørge for å komme med rett bilkortesje ut i felten.

Vi var tildelt jaktområdet "Grustaket" og det var 6 UK og 7 AK hunder i partiet. UK er unghundklasse og AK åpen klasse. Vi stilte i UK, siden jeg ikke riktig (men ganske snart) er blitt 2 år ennå. Vi gikk litt ut i terrenget, før første lag med hunder ble sluppet. Vi jaktet 2 og 2 i lag. Jeg skulle ha vært i 3. slipp, men ble 'kaldt inn' tidligere, da de 2 hannhundene før oss ikke gikk bra i lag (hmmm - nesten slåsskamp. Gutter, altså). Men pludselig var det altså min tur. Jeg startet fint ut med å flørte og invitere makkeren min til lek, noe dommeren også kommenterte etterpå. Jeg søkte litt, men ikke med noen stor overbevisning, stoppet opp og så på matmor; Nå tror jeg jeg har glemt hva jeg egentlig holder på med. Jeg var ute i 10 minutter, før det var neste lag sin tur. Dommeren sa at jeg skulle få en sjanse til. Puuh....det var nå endda bra.

Da var det bare å smøre seg med tålmodighet og akseptere å gå i bånd, mens de andre hundene var i ilden 2 0g 2 om gangen. I 12-tiden hadde vi lunsjpause med spising, drikking og avslapping. Matmor hadde med dekkenet mitt, det lå jeg på. Deilig.

Etter pausen var det snart min tur igjen. Hmmm. Det gikk litt bedre, men ikke godt nok til at dommeren ville se mer til meg. Som han sa: Det er altid med tungt hjerte at jeg dømmer noen ut av UK. Men han hadde ikke så mye valg. Jeg er visst ikke våknet riktig ennå, sier matmor. Hmmm klart jeg er våken jeg, tror hun jeg springer rundt i søvne, kanskje???

Kritikken som dommer Jostein skrev ser slik ut:
Dixi er en trivelig unghund, som starter noe lekende et ungdommelig søk i god fart. Senere blir Dixi noe interessert i makker og har problemer med å vise et premieringsverdig søk. En trivelig unghund, som trenger litt erfaring.
0 pr UK. Slipptid totalt 25 minutter.

Tallkarakterer:

* Jaktlyst 2 (Lav intensitet)
* Fart 3 (God fart)
* Selvstendighet 3 (Noe avhengig av makker)
* Søksbredde 2 (Moderat søksbredde)
* Reviering 2 (Alt for tett reviering)
* Samarbeid 2 (Noe bundet til fører)

Altså rom for forbedring! Vi fikk beskjed om å komme oss ut og felle noen ryper, slik at jeg etterhvert skjønner hva dette handler om. Vi kommer sterkere tilbake!

Lørdag kveld var det jegermiddag med premieutdeling på Grendehuset, noe jeg ikke merket så mye til ettersom jeg lå avsvimt i buret på hytta, vi hadde leid på 'Bungalåven'.

Søndag sov vi så lenge vi klarte (ikke så veldig mye å skryte av) og startet hjem mot Alta i 9-tiden.

1 comment:

Anonymous said...

Gratulerer med debuten Dixi og matmor Conny! Det er morro med jaktprøver!

Hilsen Kristian og Nipa